Почит пред загиналите за България

Общинската организация на БСП – Ямбол и Български антифашистки съюз организираха на 2 юни поклонение пред паметта на загиналите за свободата на България антифашисти на Братската могила. В честването се включи и ръководството на община „Тунджа“.

Със слово за Ботев и за значението на този ден се обърна към присъстващите зам.-председателят на БСП – Ямбол д-р Райно Георгиев.

„Ботев намери смъртта си на връх Околчица, но неговият връх е и мерило за дълга на всеки един от нас. В Деня на Ботев, докато звучат сирените, ние се прекланяме пред подвига, но и си задаваме големия морален въпрос – достойни ли сме днес за саможертвата на всички, които дадоха живота си, за да я има България?! И ако днес ги няма битките на бойното поле, битката за морала и за нашата отговорност да съхраним истинските български ценности си остава и ние сме длъжни да бъдем на висотата на нашите предци!“, каза той.

Всички сведоха глави в едноминутно мълчание, за да почетат загиналите, след което в знак на признателност поднесоха цветя пред Братската могила с имената на загиналите.