Катя Георгиева на конгреса на БСП: Да помислим за хората

Да помислим за хората, да бъдем мъдри заради нашите членове, това призова в изказване на конгреса на БСП председателят на ямболската организация Катя Георгиева.

„За всеки, който работи на терен, е ясно, че синьо-сивата карта не може изведнъж да се пребоядиса в червено. Може да се случи постепенно с надграждане при всеки следващ избор”,  изрази позицията си срещу обвиненията, че са загубени спечелени избори Катя Георгиева.  Тя заяви, че е скандализирана от твърдения на техни хора в интервюта, че БСП ще загуби местните избори и припомни, че първото условие да спечелят и да налагат волята си в политиката е да вярват в собствените си възможности и допълни: „Тези внушени действат демотивиращо и отчуждават и най-верните ни хора от политическа работа. Нека всички бъдем мъдри заради нашите членове, които са толкова дисциплинирани, че преглъщат всичко и сега образно казано се крият зад стената и чакат бурята да отмине. Да помислим за хората, които на поредица от избори подкрепят БСП. Сигурна съм, те ни гледат из под вежди и час от тях се срамуват”.

Катя Георгиева призна, че има различни мнения в партията и за средствата за постигане на целите, и за самите цели, но заяви, че трябва да спорят помежду си и целия този мизенсцен да бъде спестен на хората, които и без това са удавени в лошите управленски резултати на ГЕРБ. „Гражданите не харесват ГЕРБ искат нова посока, но как да ни се доверят като сами замърсяваме атмосферата около нас, а противникът отново ни гледа с насмешка и се радва, че му правим подарък и вече работи за местните избори”, каза още тя и сподели, че никога  досега не е била по-разочарована в партийния си път и по-изтощена от вътрешно-партийните нападки.

„От името на младите и активни партийни членове от Ямбол ви призовавам от тук нататък да спрем с безсмислените стълкновения. Да, със сигурност ръководството допусна грешки в отминалата кампания и те бяха коректно отбелязани в политическия доклад. Радвам се, че Корнелия Нинова оттегли своята оставка. Предстоят ни местни избори, а не трусове. Крехка е силата на една партия, ако няма позиции в местната власт. И сега е важно да подходим обединено, отговорно и честно към нея”, заяви още лидерът на ямболските социалисти.

Тя заяви, че няма как БСП да спечели местните избори повсеместно, защото срещу тях ще са изправени държавната и местната машина с всичките им лостове, но там, където имат реални пробиви, трябва да се насочат техните усилия.

„Предстои ни много работа и трябва да спрем с битките помежду си и да водим битките с основния ни опонент. Който не е готов за това, поне да не пречи”, призова Катя Георгиева и допълни: „Пожелавам на председателя на националния съвет на БСП да се отвори да положителна енергия, да даде много обич на партията и на лявата идея, да бъде консенсусен и да ни обединява с нова сила и енергия. А всеки един от нас, хора с различни мнения и позиции, но обичащи БСП, да протегне ръка и да се ангажира. Така ще произведем смисъл и надежда и ще се поздравим със заслужени резултати на местния вот”.

Тя припомни, че миналата година на събора на Бузлуджа е изразила мнение, че БСП е израснала до висотата на времето си и че нямат право на грешка и все още няма да признае, че е била наивна. „Днес не натиснахме капсул-детонатора за провала на партията, а и на надеждата за бъдещето”, каза още Катя Георгиева и сподели нещо лично: „Лични облаги от БСП нямам, безкористно се занимавам с този обществен ангажимент, който ме лишава от възможността да обгрижвам достатъчно себе си и семейството си. И днес на този конгрес аз заставам пред вас и казвам: протягам ръка към всички другари и се ангажирам, за да се поздравим с успех и на местния вот”.