Наталия Владева: Моята мечта за Ямбол

Какво по-хубаво от това да живеем в град, в който цари мир, спокойствие и любов?! Има ли нещо по-красиво от чистата ни разноцветна природа и слънчевите усмивки на гражданите, вървейки горди и вдъхновени по правите дълги улици на Ямбол?!
Това не е ли мечта така желана от всички ни?! Защо тя да не е постижима, нали всичко зависи от нас?! Мястото, където живеем, е мястото, което оставя в най-милите спомени от нашия живот. Времето минава, но наше задължение е да градим бъдещето, оставяйки след нас "добра" следа и пример за децата на Ямбол! Тъй като сме отговорни и достатъчно зрели хора да се погрижим за средата и хората около нас, грижата за нещо с любов е най-смелата стъпка за признателност към самите нас и нашия обичан град. Населението на град Ямбол трябва да се обедини в една кауза за благоденствие на малкото ни китно градче... Всеки един от нас носи в себе си носталгията и любовта към родното място, където и да е по света. Моята мечта е всеки да живее в разбирателство със своите съграждани и как Ямбол да остане дом на добри и лъчезарни хора, с които се слави и до ден днешен градът на Тунджа!
Нека градът ни бъде чист, да бъдат засадени повече дръвчета, да се радват децата и всеки ден те да искат да си играят сред природата на чист въздух.
Искам в града ни да има място за всеки един от нас. Всеки да бъде добре приет сред обществото. Мечтата ми е хората да не си тръгват от тук, защото има смисъл да се остане. Топлината на родното огнище никога не бива да бъде потушавана. Наш дълг е да се открият нови хоризонти тук в Ямбол, градът предлага много...има възможности за всеки един от нас! От древността историята ни е славна, настоящето ни е в преход към по-добро, а бъдещето зависи единствено и само от нас - ямболци! Град Ямбол е мечта! Мечта за малки и големи! Град Мечта за живеене, град мечта за учене, за забавление и за почивка! Моята мечта за град Ямбол е винаги да бъде красив град с отговорно и прекрасно  население!


Есето на Наталия Владева, 12 кл. на Профилирана иновативна гимназия "Васил Левски" е класирано на второ място в конкурса "Моята мечта за Ямбол"