Честит 8 март на всички жени!

Днес  е  Международен ден на жената,  ден за заслужено  признание на икономическите, политическите и социални постижения на жените. Ден, в който жените в България и по света поставят за обсъждане своите трудови проблеми и отстояват гражданските си права в борбата си за равнопоставеност.

В този ден вече 12 години жените социалистки от Ямбол отдават почит на тъкачките, които преди 88 години дръзнаха да извисят глас за по-добро заплащане, за 8-часов работен ден и за условия на труд, незастрашаващи тяхното здраве и живот.

И днес, 08 март 2019 г., група от Клуба на Обединението на жените социалистки  поднесоха венец и цветя пред Паметника на ямболските тъкачки - скулптурата на седемте жени от гранит на Вълчо Кадиев в градския парк на Ямбол, и заявиха своето желание да работят за повече социална справедливост  и достоен живот за жените, децата и всички граждани на страната.

Пред паметника жените социалистки приеха и обръщение към всички жени:

"Уважаеми жени, скъпи другарки,

Приемете нашите най-сърдечни поздрави по случай Международния ден на жената – 8 март за Вашата всеотдайност в изпълнението на трудовата Ви дейност, в обществената ангажираност, в грижата към децата и семейството!

Днес, когато страната ни е в тежка демографска криза, когато расте разликата между бедни и богати, когато огромна част от населението живее под прага на бедността, когато правителството се подиграва с нас и с нашите майки, давайки мизерни пенсии на нашите родители, когато повечето от социалните придобивки от времето на социализма са отнети, ние, жените социалистки заявяваме, че с всички сили ще се борим за равенство, социална справедливост и по-добър живот за нас и нашите деца.

Заявяваме, че имаме самочувствието и притежаваме необходимия потенциал, професионална и политическа подготовка, за да отстояваме равностойно представителство на жените във всички нива на управление на страната.

Сили ни дава вярата, че е възможно да изградим едно по-добро общество, в което българката да се чувства защитена, обградена с грижи и заемаща полагащото й се място в семейството и обществото.

Сплотява ни стремежът да работим за всички и заедно с всички, независимо от възраст, професия и възгледи, които като нас желаят един по-сигурен и достоен живот!

Бъдете здрави, обичани, енергични и щастливи!"

                                                   Клуб на Обединение на жените социалистки - Ямбол