Парламентът отхвърли искането на ямболските депутати от БСП за 12 млн. лв. за довършване на новата болница

Народните представители на БСП от Ямбол Кристиан Вигенин и Николай Пенев внесоха предложение между първо и второ четене на Закона за бюджета с искане капиталовите разходи на Министерството на здравеопазването да бъдат завишени с 12 млн. лв., които целево да бъдат предвидени за завършване на новата болница в Ямбол.
Тяхното искане е обосновано от това, че и в бюджет 2019 не са предвидени средства за завършване на новата болница на Ямбол, въпреки че и ГЕРБ, и народният представител от „Обединени патриоти” Волен Сидеров непрекъснато говорят, че средствата ще бъдат осигурени.
Предложението на двамата народни представители е минало през комисии и беше отхвърлено от управляващото мнозинство и в пленарната зала при окончателното приемане на бюджета на Министерството на здравеопазването.
Припомняме, че ямболските народни представители от БСП отправяха питане и към двамата здравни министри - Николай Петров и Кирил Ананиев, точно за довършване на новата болница на Ямбол, но и двата пъти не получиха конкретни отговори кога може да се случи това.