Кандидатът за кмет на Ямбол Катя Георгиева

Катя Георгиева е родена в Ямбол през 1972 г. Завършва политехническа гимназия в родния си град, ветеринарна медицина в Тракийски университет Стара Загора и финансов мениджмънт в Института за следдипломна квалификация на УНСС. През 2018 г. завършва първия випуск „Паисий Хилендарски“ на Института за политика, подкрепен от БАН. Споделя мотото на института, че „образованият човек, който демонстрира решителност, е държавник, а необразованият човек, който демонстрира решителност, е катастрофа“.

Завърнала се е да работи и да създаде семейство в родния си град. Има син на 17 години.

Работила е само в частния сектор на различни ръководни позиции. В момента е производствен директор в частна фирма за мебели.

Член е на БСП от 2004 г. и вярва, че добър общественик се става бавно. Според нея освен личните качества, година след година трябва да надстройваш обществено доверие, житейски и управленски опит, тъй като това е начинът да удовлетвориш не собствените си амбиции, а очакванията на онези, които ти се доверяват.

За нея най-важни за успеха са умът, позитивната енергия, сериозният труд, и страстта към работата. Тя твърди, че не се състезава с другите, а със себе си. Определя се като консенсусна личност и оптимист, който умее да обединява хората, не предава каузи, идеи и приятели.

Тя е от младото поколение в БСП, на което левицата разчита за обновление на партията. Председател е на общинската организация на социалистите в Ямбол от две години. От 8 години е общински съветник и познава спецификата на местното самоуправление. Като председател на групата съветници на БСП в последния мандат успя да направи левицата ярка опозиция на управляващата партия ГЕРБ в Ямбол.

Кандидат на „БСП за България“ за кмет на град Ямбол и водач на листата за общински съветници.

Връзки

link bsp link soc link pes link mbsp