Евродепутатът Цветелина Пенкова: Времената изискват от ЕС бързи и адекватни решения

Времената, с които се сблъскваме, изискват от нас бързи и адекватни решения. Споделих своята позиция пред Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Отчитам, че Съветът и Комисията са си взели поука от финансовата криза през 2008 г. - ЕС успя, в кратък срок, да излезе с едно от най-амбициозните предложения за дългосрочен бюджет в своята история. Той ще оформи бъдещото развитие на цялата общност, а пакетът със спасителни мерки не случайно е кръстен на „следващото поколение“.

Нуждаем се от силна и обединена Европа, която предоставя целенасочена финансова помощ на малките и средни предприятия чрез своите програми. Това е възможност да възвърнем доверието на европейските граждани и да докажем, че ЕС не е просто бюрократична структура, а реален инструмент за решаване на най-важните проблеми, пред които всички сме изправени.

Подкрепям предложението за безвъзмездни средства и се надявам лидерите на ЕС да осъзнават неотложността на ситуацията и процесът на преговори да бъде по-конструктивен и навременен от тук нататък.

В ЕП ще продължим да се борим, тези средства ще достигнат до бизнеса и хората възможно най-скоро.

Новини от страната


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/kont2pr4/public_html/modules/mod_jw_srfr/tmpl/compact/default.php on line 35

Връзки

link bsp link soc link pes link mbsp