Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов организира конкурс за Деня на Европа

Уважаеми приятели,

Преди 70 години външният министър на Франция Робер Шуман произнася паметна реч и дава смела идея за сътрудничество в Европа. Идея, която днес познаваме като Европейски съюз. Пет години по-рано на този ден официално е обявен краят на Втората световна война и светът се събужда от един опустошителен кошмар – още един повод да почетем датата и да обърнем поглед към историята.

Празникът на мира и единството в Европа е повод да се обърна към младите хора и да им отправя предизвикателство. Разкажете ми вашата лична европейска история чрез снимка и кратък текст. Как присъства Европа в живота ни и на какви уроци ни учи днес, когато се налага да останем вкъщи и да общуваме от дистанция.

Ще се радвам да видя и чуя вашата гледна точка и вашите истории! Включете се в Конкурс за Деня на Европа „Моята европейска история от вкъщи“!

Ако сте на възраст между 18 и 29 години и темата на конкурса ви вдъхновява, изпратете снимка и кратък текст (до 300 думи) на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 22.05.2020 г. До края на месеца заедно с екипа ми ще изберем най-интересните фотографии и истории и ще обявим победителите. Ще наградим трима от вас с ваучери за учебници и книги.

Награди:

I Място – Ваучер за книги на стойност 400 лв.

II Място – Ваучер за книги на стойност 250 лв.

III Място – Ваучер за книги на стойност 150 лв.

*Най-добрите снимки и истории ще бъдат публикувани на официалната ми страница (petervitanov.eu) и на страницата ми във Фейсбук.

Петър Витанов

Ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП